De 4 kenmerken van malware en hoe je het kunt ontdekken!

malwareHet is vervelend om malware te hebben op de computer. Het kan de computer snelheid sterk beïnvloeden en ook zorgen voor volop problemen. Hoe kun je nu direct merken, dat je last hebt van malware zonder een hele scan te doen van het systeem? Het is goed om de mogelijkheden te ontdekken en te kennen. Het beste is natuurlijk om wel die complete scan uit te gaan voeren van het hele systeem. Het is eigenlijk normaal op dit al automatisch te doen. Wanneer dit niet het geval is dan moet je het natuurlijk gaan doen wanneer de signalen erop wijzen, dat je last hebt van malware.

Je hebt vreemde pop-ups?

Als er continu pop-ups in het beeld komen dan is het een teken dat je last hebt van malware. Zeker wanneer dit gebeurt wanneer je geen browser open hebt staan. Je mag dan verwachten dat er daadwerkelijk malware op je computer staat.

De browser wordt omgeleid

Het kan gebeuren dat je browser wordt omgeleid. Op de meest vreemde momenten ga je dan opeens naar een heel andere website. Het kan zijn dat je Google opent en opeens op een website komt welke bomvol met banners en andere vormen van reclame staan. Ook dan mag je concluderen, dat je last hebt van malware.

Je hebt last van onbekende software

Er komen continu pop up op het scherm met meldingen van een anti virus software welke je helemaal niet kent. Het is software welke je tot actie aanspoort, omdat je anders last zult krijgen van problemen rondom de veiligheid van je computer. Angst is een van de triggers welke mensen in een staat brengt, waarbij ze niet zo goed meer kunnen nadenken. Het is belangrijk om dan direct een goede scan uit te voeren.

Je krijgt vreemde berichten op je social media

Opeens komen er overal vreemde en rare berichten op onder andere Facebook en Twitter vanaf jouw account en met jouw naam welke je niet hebt geplaatst. Er is iets aan de hand en je moet dat natuurlijk goed oplossen, voordat je nog meer last krijgt van meer vervelende berichten op Twitter en op Facebook. Het kan natuurlijk ook wat anders zijn dan malware op je computer. Het kan ook zijn, dat je social media accounts gehackt zijn.

Je hebt malware op je computer, en dan?

Wanneer je ontdekt hebt, dat je last hebt van malware op je computer dan is het natuurlijk tijd om hier wat aan te doen. Je kunt het beste software gaan installeren om je te beschermen tegen de malware en op het probleem ook op te lossen. Eigenlijk zou je dit standaard op je computer moeten hebben. Op die manier is het namelijk mogelijk om je computer al te beschermen, voordat het probleem optreedt. Je kunt gewoon niet meer zonder een goede anti virus bescherming en anti malware pakket. Er zijn verschillende goede pakketten op de markt. Sommige zijn gratis en andere kosten een minimaal bedrag. Een van de betere antivirusscanners is Bitdernder, lees hier een software review van de Bitdefender virusscanner.